Skip to main content
Gebruikers-tip-dms-cloudcompagnon

Gebruikerstip: Openen in nieuw tabblad

Nieuwe gebruikerstip: Openen in nieuw tabblad, zodat je eenvoudig kunt switchen tussen relaties, dossier en documenten in ons document management systeem.

Met onze tips en tricks zorgen we ervoor dat jij maximaal kunt profiteren van alles wat ons systeem te bieden heeft. Deze tip gaat over de standaard browserfunctie ‘Openen in nieuw tabblad’ binnen CloudCompagnon. Zo kun je gemakkelijk switchen tussen verschillende schermen en werk je nog efficiënter met ons document management systeem.

Openen in nieuw tabblad: snel switchen van relatie naar dossier, documenten en terug

Tijdens het werken is het heel gebruikelijk dat je vanuit een relatie naar een dossier gaat en vervolgens de documenten in het dossier wilt bekijken. Maar wanneer je een document opent, wil je niet meteen alle vorige informatie kwijt zijn, doordat je weg navigeert van de oorspronkelijke pagina. Je wilt tegelijkertijd het dossier, de klantgegevens of specifieke documenten kunnen inzien door te wisselen van scherm.  

De standaard browser functionaliteit ‘Open in nieuw tabblad’ maakt dit mogelijk. Deze hebben we geïntegreerd in CloudCompagnon. Alle schermen die je op deze manier opent, worden als aparte tabbladen geopend. Zo kun je snel wisselen. Dit werkt voor alle links en bestanden in CloudCompagnon.  

Voorbeeldsituatie: Van relatie naar dossier, naar documenten

In dit voorbeeld bekijken we eerst de relatiekaart van leverancier Beter Zitten. Vervolgens gaan we naar ‘dossiers’. Als we hier op een specifiek dossier klikken, zoals Project Y, komen we in het dossier en is de vorige pagina ‘verdwenen’. Door ‘Open in nieuw tabblad’ te gebruiken, wordt een extra tabblad geopend en kun je eenvoudig switchen.

Hoe het werkt:

1. Open een relatie en ga naar de smarttab ‘dossiers’

2. Klik met je rechtermuisknop (of druk lang met een touchscreen) op het gewenste dossier

3. Kies nu voor ‘openen in nieuw tabblad’

cloudcompagnon-gebruikerstip-screenshot-nieuw-tabblad1

Het dossier wordt nu in een nieuw tabblad geopend. Je kunt gemakkelijk switchen naar de relatiekaart om bijvoorbeeld de aantekeningen of taken te bekijken.

cloudcompagnon-gebruikerstip-screenshot-nieuw-tabblad2

Deze handeling kun je nu nogmaals doen voor de documenten die in het dossier zitten. Hierdoor worden ook voor deze documenten aparte tabbladen geopend in de browser. Op deze manier kun je gemakkelijk meerdere dossiers of relaties naast elkaar openen, zonder steeds heen en weer te moeten klikken. 

Over het openen van meerdere documenten hebben we al in Tip 1: Fullscreen iets geschreven. Heb je die nog niet gelezen, dan is dat handig om nu even te doen.

Meer weten?

Leuk die tips, maar nu eerst het systeem zelf maar uitproberen? Plan een afspraak voor een vrijblijvende demo. Dan laten wij je zien wat CloudCompagnon voor jouw organisatie kan betekenen. 

Heb je vragen over de tips of wil je meer weten over specifieke onderdelen van het systeem? Neem dan contact met ons op!

 

Geïnteresseerd in CloudCompagnon?

Meer weten over het documentbeheer dat voor jou werkt? Wij geven je graag persoonlijk advies.

 

DOWNLOAD BROCHURE