Skip to main content
relatiebeheer, opfrissen, verkoopkansen

Relatiebeheer: Vergeet je oude klanten niet!

Relatiebeheer is natuurlijk bij uitstek ‘uitgevonden’ om de relatie met je klanten (en eventueel leveranciers) goed te houden. Je gebruikt het om in beeld te blijven, om je klant meer service te kunnen bieden én om verkoopkansen te benutten. Maar wanneer de relatie om wat voor reden dan ook een beetje verwaterd is, betekent dat niet dat je het erbij moet laten zitten. Gebruik je software voor relatiebeheer om de boel weer eens even lekker op te schudden. 

Hoe je dat doet?

Heel simpel. Maak een lijstje met verwaterde relaties, bedenk wat je allemaal nog van hen weet en klim in de telefoon. Bel gewoon op, informeer hoe het gaat en waar je ‘oude’ klant allemaal mee bezig is. Vertel ook hoe het met jou en de zaken gaat. Gebruik je speurneus en herken de kansen die hier voorbijkomen. Wellicht kun je de oude relatie nieuw leven inblazen. Misschien zijn er wel meer verkoopkansen dan ooit. En het kan ook dat jullie niets meer voor elkaar kunnen betekenen. Dat mag. Misschien kun je deze relatie dan gewoon verwijderen uit het systeem. Ruimt weer lekker op!

Relaties opfrissen met CloudCompagnon

Wanneer je je relatiebeheer hebt ondergebracht in speciale software, zoals CloudCompagnon, maak je het jezelf al veel makkelijker. Zo kun je via status aangeven of je klant nog actueel is of dat het om een vervallen relatie gaat. Met de meta tags kun je zelfs mogelijke toekomstige kansen in beeld krijgen. Dat geeft houvast wanneer je een belrondje gaat doen. Door bedrijven te selecteren op status of type kun je heel eenvoudig een Excellijstje uitdraaien waarmee je aan de slag kunt. Of iemand van je collega’s aan het werk zet natuurlijk. Wanneer je eens per half jaar of per kwartaal eens zo’n opfrisrondje doet, creëer je voor jezelf nieuwe verkoopkansen én houd je je relatiebeheer ook opgefrist. Ruimt lekker op! 

 

 

Geïnteresseerd in CloudCompagnon?

Meer weten over het documentbeheer dat voor jou werkt? Wij geven je graag persoonlijk advies.

 

DOWNLOAD BROCHURE