Skip to main content
digital-asset-management-software-cloudcompagnon

Digital asset management software: Wat zijn digital assets?

Onder digital assets, ook wel 'digitale activa' of 'digitale content' genoemd, zijn alle elektronische bestanden en media die een waarde vertegenwoordigen voor een bedrijf of organisatie. Dit kan bijvoorbeeld beeld- en videomateriaal, geluidsbestanden, documenten en andere digitale inhoud zijn, zoals bijvoorbeeld logo's en lettertypen. Het beheren van deze belangrijke bestanden doe je met digital asset management software.

Wat is Digital Asset Management (DAM) software?

Digital Asset Management (DAM) is een softwareoplossing die wordt gebruikt om digitale activa, zoals afbeeldingen, video's, geluidsbestanden en andere soorten digitale inhoud, te beheren en te organiseren. Het doel van een DAM-systeem is om de efficiëntie en effectiviteit van digitale activa-management te verbeteren door het beheer, opslag, distributie en vindbaarheid van digitale inhoud te vereenvoudigen en te standaardiseren. 

Top 4 voordelen van digital asset management

Digital Asset Management (DAM) software biedt vele voordelen voor bedrijven en organisaties die digitale activa beheren, zoals:

1. Eenvoudiger zoeken en vinden van digitale assets

DAM-software maakt het eenvoudiger om digitale activa te vinden en te gebruiken, waardoor het tijd- en kostenefficiënter wordt. De meeste DAM oplossingen zijn tegenwoordig een SaaS oplossing. Dat betekent dat je als gebruiker 24/7 bij je bestande kunt waar dan ook ter wereld zolang je maar een internet connectie hebt. Door gebruik te maken van metadata of tags hoef je niet meer door een mappenstructuur te zoeken maar werkt de oplossing als een database. Je vind informatie daardoor razendsnel en toegang kan heel fijnmazig worden ingeregeld zodat de juiste mensen alleen de juiste bestanden kunnen inzien en gebruiken.

2. Versiebeheer van digitale activa

Altijd de juiste versie van beelden en video's en andere digitale activa. De betere systemen voor het beheren van digitale activa hebben uitgebreid versiebeheer die er voor zorgt dat er een duidelijk onderscheid is tussen concepten en definitieve versies. In geval van content wordt er vaak gesproken over revisies en gepubliceerde content.

3. Verbeterde samenwerking en teamwork

DAM-software ondersteunt samenwerking en communicatie rondom digitale activa, waardoor teamwork en samenwerking worden verbeterd. Bestanden kunnen veilig en gemakkelijk worden gedeeld vanuit de software en iedereen werkt met een up-to-date versie.

3. Verhoogde beveiliging en bescherming van digitale activa

DAM-software biedt extra beveiliging en bescherming voor digitale activa, waardoor ze beter beschermd zijn tegen verlies of diefstal. Door een DAM-systeem te implementeren als veilige en centrale opslag van je digitale assets, verminderd het risico op het verlies van belangrijke en vertrouwelijke digitale content. Het per ongeluk weggooien van bestanden vanuit software voor digital asset beheer, is een stuk lastiger dan wanneer de bestanden in een mappenstructuur zijn opgeslagen. Daarnaast zijn bijna alle oplossingen tegenwoordig voorzien van een multi-factor authenticatie waardoor onbevoegden lastig toegang krijgen.

Hoe kan een DMS ingezet worden voor Digital Asset Management?

Een Document Management Systeem (DMS) is een softwareoplossing die bedrijven en organisaties helpt bij het beheren, opslaan en vinden van hun documenten. Een DMS kan ook ingezet worden als Digital asset management software-oplossing door digitale activa, zoals afbeeldingen, video's en geluidsbestanden, op te slaan en te beheren. Het voordeel van DMS als DAM-oplossing is dat het zowel documenten als digitale activa beheert en opslaat, waardoor de efficiëntie en effectiviteit van beide soorten inhoud worden verhoogd. 

CloudCompagnon: De perfecte DAM-software voor kleine en middelgrote organisaties

CloudCompagnon is een Document Management Systeem dat perfect geschikt is als Digital asset management software voor kleine en middelgrote organisaties. Het biedt een eenvoudige en gebruiksvriendelijke interface waarmee digitale activa eenvoudig kunnen worden opgeslagen, beheerd en gedistribueerd. Bovendien biedt CloudCompagnon extra beveiliging en bescherming voor digitale activa, waardoor ze beter beschermd zijn tegen verlies of diefstal.

Met CloudCompagnon kunnen kleine en middelgrote organisaties profiteren van alle voordelen van Digital asset management (DAM) software zonder hoge en complexiteit van andere DAM-oplossingen. Plan vandaag nog een demo en ervaar zelf hoe eenvoudig en efficiënt het beheren van digitale activa kan zijn!

 

Geïnteresseerd in CloudCompagnon?

Meer weten over het documentbeheer dat voor jou werkt? Wij geven je graag persoonlijk advies.

 

DOWNLOAD BROCHURE