Volg ons
voor de laatste updates

 

cloudcompagnon-infographic-hoeveelheid-emails-en-data

E-mails en Data: hoeveel is er eigenlijk?

  • Tim Paap
  • Blog
(Leestijd: 1 - 2 minuten)

Dat de wereld in een rap tempo digitaliseert is geen nieuws meer te noemen. Het internet en sociale media gebruik neemt al jaren toe en zal waarschijnlijk nog wel verder toenemen. Maar hoeveel wordt er nou precies gecommuniceerd via het internet?

Ondanks dat het bekend is dat er veel (misschien wel iets te veel) wordt ge-e-maild, getwitterd en gescrolld op Facebook, zijn het alsnog verbazingwekkend cijfers. Deze infographic ontworpen door Raconteur (A Day in Data - Raconteur) en geeft een overzicht van hoeveel internetverkeer er is. 

Zo worden er gemiddeld per dag zo’n 500 miljoen tweets verstuurd, 65 miljard Whatsappjes en 3,5 miljard Google searches.

E-mail stortvloed

3,9 miljard mensen gebruiken e-mail en er worden in totaal 294 miljard mails gestuurd per dag! Dat komt neer op gemiddeld 75 e-mails per persoon per dag. Een groot deel hiervan zijn natuurlijk spam mailtjes of advertenties die onbelangrijk zijn. Toch vullen deze mails je inbox, wat het terugzoeken van mails een stuk lastiger maakt. Steeds vaker staan mailboxes vol met honderden ongelezen e-mails. Als je dan ook nog meerdere mailadressen hebt is het pakket compleet en is het vinden van mails een hele opgave.

Er zijn een aantal tricks om de stortvloed van e-mails in goede banen te lijden en minder tijd kwijt te zijn. Deze hebben wij in een andere blog voor je op een rijtje gezet 

Orde in de E-mail chaos 

Maar zelfs door deze tips te gebruiken kan het een onoverzichtelijke boel worden, vooral wanneer je samenwerkt met collega’s. Geen wonder dus, dat veel bedrijven investeren in een document management systeem. E-mails ordenen en archiveren gaat gemakkelijk met het document management systeem van CloudCompagnon. Meer weten? Vraag een gratis online demo aan.

Ook interessant voor jou

woensdag, 10 februari 2021 14:35

Document management is een systeem of proces voor het beheren van verzamelingen documenten. Het beheer wordt gedaan door middel van functies zoals registratie, versiebeheer en indexering. Het doel...

woensdag, 24 februari 2021 14:11

Metadata zijn kenmerken van gegevens of documenten. Deze kenmerken worden als labels of tags aan een bestand gehangen. Het grootste voordeel van metadata gebruiken in jouw organisatie is dat je...

donderdag, 22 oktober 2020 15:14

E-mail boxen als verkapte archiefjes binnen je organisatie. We zien het regelmatig; medewerkers hebben hun eigen e-mail archiefjes vol belangrijke informatie die niet voor iedereen inzichtelijk is....

 

 

Geïnteresseerd in CloudCompagnon?

Meer weten over het documentbeheer dat voor jou werkt? Wij geven je graag persoonlijk advies.

 

DOWNLOAD BROCHURE

Branches

  • Eventmanagement
  • Financiële diensverlening
  • Coaching & Mediation
  • Industrie
  • Horeca & Facility

Over ons

Documentbeheer dat voor je werkt. Wij geloven in een applicatie op maat voor een betaalbaar bedrag. Toegankelijk en voor alle documenten die je nodig hebt. CloudCompagnon is het document management systeem dat vanuit deze overtuiging is geboren.

Documentbeheer dat voor je werkt.